9 Eylül 2009 Çarşamba

Yemezsen Büyüyemezsin SakinLeri

Efenim herkeslere merhabalar tekrardan..Bir maç muhabbetiyle karşıkarşıyayız.İzmir'i sorucak olursanız ki Okan beylerin de kızları İstanbul'un beşikkertmesi olur kendileri, gayet iyiler..Dün biraz yağdı,sadece o.Bunun dışında yatılı sistemde eşlik ettiğim mavişehir halkından da bir geceliğine karşıyakalıların yanına gelmiş bulunmaktayım.
Koşaraktan eve gelip,dayımın bekar hayatına bi son vermeye karar vermiştim.Ne de olsa çorba çorba da bi yere kadardı.Sıvıyıp kolları hemmmen mıtfağa giriştim.

Yemeğimizin adı: Ne umdum aHa sonuç

Yemeğimizin malzemeleri:1 tombik patlıcan
1 kızartmalık patates
1 kap kıyma
1 soğan
2 yeşil biber
1 az tomatis suyu
Yemeğimizin Yapılışı:Patlıcanlar ve patatesler yuvarlak doğranır,büyük dilimler halinde.Kızartılır ve borcama alınır.Başka bi yerde küp soğan,küp biber ve şekilsiz kıyma kavrulur.Canın sıkıldıkça tuz,boş anına geldikçe karabiber atılır.gönlünden birazcık da pulbiber kopması önemli husus.Kıyma da olduktan sonra borcamın üstünde gezdirilir vee domates suyu da gezdirilerek süsleme bölümüne geçilir.

Yemeğimizin Süslemesi:Domates halkaları ve Biber dilimleri
*Yemeğin yenme zamanı yakınsa fırını kökle 300'e ki sadece kızarsın.Zaten hepsi pişik.

Öncesinde yoğurt çorbası yanında pilav araya atılmış havuç salatası ve sonrasında bi yerden alınmış profetörölle süpper bi yemek...Buyrun bayram namazına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder